BILLETTELEFON 71 99 32 10

DAGLIGT KL.11 - 12 & FRA kl. 17

følg os på

UD PÅ DE VILDE VÅGER

Cirkus Arli 2017: Ship Ahoy

 

* * * * *

 

AF RUD KOFOED

 

Velkommen om bord på M/S Arli…

 

Der skal ikke mere end et par animerende takter til af ’In The Navy’, før krydstogtstemningen er helt i top – og bliver der til sidste bølgeskvulp.

 

Kaptajnen Bettina Arli kan splitte bramsejl og rekommandere alle mand på dæk til den bedste forestilling længe i den lille cirkus med den store virkning.

 

Vel er det ikke første gang, Cirkus Arli er ude med en temaforestilling, men det er første gang, det er lykkedes så godt og helstøbt som i år. I en time og tre kvarter sluger man oplevelserne til søs og føler nærmest, at man er med i en familiemusical. Og ikke et sekund keder man sig.

 

Der er smæk for skillingen fra første nummer. ’Årets Talent’ fra sidste års Danske Cirkuspris, Alexander Arli, 30, har fundet sammen med den franske, komiske artist Francesco Fratellini, 25. Det sker i et forrygende kaskadør nummer: ’Sømand på landlov’.

 

Av, min ryg, hvor de går til den. Samarbejdet mellem de to cirkussønner er sjældent vellykket. Det startede i al hemmelighed og for sjov under sidste års Arli-turne, hvor Francesco også var med. Nu er forsøget endt som et halsbrækkende topnummer.

 

Francesco har scoret en smuk havfrue på landloven, nemlig Sarah Florees, der fascinerer i en luftring – og måske endnu bedre som dukken i kassen, som Francesco meget romantisk danser sin kærlighedsballet med. Det skal ikke skjules, at de to unge har været kærester de sidste fem år.

 

Miss Olga har også før været med i Cirkus Arli. Nu er hun i mellemtiden blevet gift og har skiftet navn fra Guseva til Makejeva. Det er hun ikke blevet en dårligere artist af – tværtimod. Hun er fuldstændig i kontrol, når hun først drejer elegant rundt i sin roterende ring og senere stiger til tops i teltet i sit hovednummer i vertikal sejl. Hun udfordrer både centrifugalkraften, når hun hvirvler rundt i et heftigt tempo - og sømændene, når hun smyger sig rundt om ’tovværket’ i animerende attituder.

 

-Tag med ud og fisk, opfordrer cirkusdirektøren Martin Arli sine krydstogtgæster, der straks er klar…Det ikke så meget det med hajer, det handler om i de farefyldte vande, men mere guldfisk! Navnlig Egon og Alfred, der kan synge Edelweiss i deres vandbowler.

 

Når Martin er ude med snøren skyldes det veneration for den legendariske, verdensberømte, danske tryllekunstner Paul Arland (1921-2007), der i sin tid rejste rundt og præsenterede nummeret i 46 lande i fire verdensdele under titlen ’The Merry Angler’. Martin har skabt sin egen vellykkede version og bygget videre på de sparsomme oplysninger og stillbilleder, der har været tilgængelige fra dengang.

 

Hvad man ikke har i hovedet, må man som bekendt have i benene. Det har Eva Varadi, der står til søs som fodantipodist. Selv om det kan lyde klinikagtigt, er det langt fra tilfældet. Liggende på ryggen klarer hun nemlig både ’at spille fodbold’, jonglere med hulahop-ringe og meget andet.

 

Evas gode stænger kommer også til sin ret, når hun sammen sin mand i ’2 Donnerts’ viser lynomklædninger i tøj til enhver lejlighed. Hun er så hurtig, at hun kan skifte kjole i et konfetti-brusebad uden, at man kan nå at se, hvordan det lader sig gøre. Ret imponerende.

 

Børnene forlanger klovne. Det får de, når Alexander og Martin Arli stiller op sammen med Francesco Fratellini i en munter, musikalsk entre, der giver humøret endnu et hak opad, så det holder hele vejen hjem og mere til.

 

Der er grund til at takke kaptajn Bettina og hendes besætning for en herlig tur ud over verdenshavene - eller var det en vandpyt? Lige fedt, for i cirkus drejer det sig om at have sin fantasi, lege- og oplevelseslyst i orden, så sker resten af sig selv.

 

Rud