HISTORIEN

Søren Arli

1935 - 2011

Det første telt var hjemmesyet

I 1970 gik en drengedrøm i opfyldelse for Søren Arli, at få sit eget cirkus. Sammen med sin kone Lotte syede han, det første cirkustelt og byggede bænke, manege, ridegang og facade selv. Det var et stolt øjeblik første gang at det skulle rejses, passede det hele sammen ?
Jo det gjorde det, Cirkus Arli var en realitet. De 2 første sæsoner spillede cirkus fast i ”Jyllands Mini Zoo”, i Haunstrup, ved Herning. Hele personalet bestod af familien Søren og Lotte, samt sønnen Martin. Man spillede flere forestillinger dagligt og entréen var den fyrstelige sum af 2,-kr..

En dag kom tv-producer Kurt Møller-Madsen på besøg. Han fik den ide at lave et tv-portræt om det lille familiecirkus. Udsendelsen blev sendt d.2 Oktober 1972, samme dag som EF-afstemningen, så med et var det lille cirkus blevet landskendt.

Nu mente familien at det var på tide, at Cirkus Arli rykkede ud på de danske landeveje. Staben var nu forøget med et udenlandsk artistnummer samt heste og geder.

Publikum blev hurtigt fortrolige med det lille cirkus og i 1975 blev personalet udvidet med musikdirektør Anton, der spillede trommer til grammofonplader. (de blev senere udskiftet med kassettebånd)  Anton var i Cirkus Arli i 20 sæsoner og døde i September 1994, 87 år gammel.

I 1983 blev familien forøget med Bettina, der blev gift med Martin, ved et romantisk bryllup i cirkusteltet. I 1987 fik De sønnen Alexander, som havde sin debut i manegen som bare 2-årig. Alexander laver hvert år et nyt nummer. I 1994 var han så heldig at modtage ”Simon Spies Fonden” artistpris .I 1999 havde Lars von Trier bud efter ham, til at medvirke i sin guldpalme-vindende musicalfilm ”Dancer in the dark”.

I 2004 valgte TV2/ Nyhederne at bruge Cirkus Arli´s manege som ramme for afslutningsdebatten ved valget til EU-parlamentet .

I 2010 kunne Cirkus Arli fejre sit 40 års jubilæum .

12 Januar 2011 døde Søren Arli og overlod dermed roret til familien  som nu sammen driver familiecirkuset videre efter mottoet

 "Familiecirkus for hele familien"

I 2014 startede Bettina & Martin Arli, "H.C. Andersens Julemarked" på Kultorvet i København. I 2017 på Nytorv.

I Februar 2015 medvirkede familien Arli, i DR2 serien "Virkelighedens arvinger". Her fik seerne mulighed til at komme bag teltdugen.

I 2016 blev Martin Arli valgt som formand for "Cirkusdirektørforeningen", som er de Danske cirkus brancheforening.

I August 2016 fik Alexander Arli overrakt "Den Danske Cirkuspris"s særlige talentpris.

HISTORIEN OM CIRKUS ARLI

 

Cirkus på

Frederiksberg Rådhusplads

Politikere i manegen til

EU-debat

Cirkusdirektør Martin Arli blev hædret med

"Den Danske Cirkuspris" - Æresprisen

d. 22 Aug. 2018, på Cirkusmuseet

Prisen blev overrakt af

kulturminister Mette Bock

Lotte & Søren Arli

Musikdirektør Anton

Alexander får overrakt

"Simon Spies Prisen"

Prins Felix, Prins Nikolaj og

Grevinde Alexandra på Arli-besøg

Prins Christian og Prinsesse Isabella på besøg i Cirkus Arli